COMPROMISOS

Les institucions, organitzacions, partits polítics, sindicats i entitats i associacions badalonines que treballen en el camp de la cultura, de l’educació, del treball social de la comunicació, de l’esport, del món veïnal, del voluntariat i la solidaritat, del civisme, de l’empresa, de la joventut i de l’oci, sotasignants del Manifest del Pacte pel Referèndum a Badalona

ENS COMPROMETEM A

1-  Impulsar des de Badalona el necessari exercici del dret a decidir, que compartim com a catalans i catalanes, independentment d’on hàgim nascut, de la llengua que parlem o del barri on visquem- I és que entre els drets essencials i inalienables de les societats democràtiques, es reconeix el de decidir el seu futur polític. Perquè és aquest dret el que sustenta la demanda d’una majoria de ciutadanes i ciutadans de Catalunya, que volen materialitzar-lo mitjançant un referèndum.

2- Garantir que tots els badalonins i totes les badalonines puguin exercir lliurement el seu dret de vot en el referèndum impulsat pel Parlament de Catalunya i participar del desenvolupament democràtic amb totes les garanties i transparència.

3- Treballar per garantir la cohesió social del país. Per això ens esforçarem a vincular el dret a decidir amb la millora de la qualitat de vida, individual i col.lectiva, dels badalonins i badalonines i serem exigents per no deslligar-lo de la qualitat democràtica, dels drets socials, de la solidaritat, de l’educació, de la cultura, de l’equilibri territorial i la sostenibilitat i de l’emprenedoria i la responsabilitat empresarial.

4- Acompanyar el procés de preparació del referèndum dels màxims acords per garantir els drets socials (habitatge, treball, salut, educació) i democràtics dels nostres conciutadans.

5- Coordinar-nos per dur a terme accions que, des de l’àmbit d’actuació de cada entitat i organització signant d’aquest Pacte, promoguin la conscienciació ciutadana i la pedagogia per participar de l’eina privilegiada d’aprofundiment democràtic que és el referèndum, que permet el debat polític plural, la recerca de consensos i l’adopció final d’acords eficaços. Una eina coherent amb la determinació i la força de la nostra ciutat, que sempre ha vingut de la mà del treball en comú, de la participació de la gent i de l’esforç de la societat civil per organitzar-se i assolir objectius.

6- Què les accions que es duguin a terme en aquest camí cap a la celebració d’un referèndum es basin en el civisme, el diàleg, el respecte al pluralisme democràtic, ideològic, religiós i el rebuig a qualsevol tipus de discriminació contrària a la llibertat.

7- Aportar al país l’experiència i l’exemple que Badalona representa com a ciutat integradora, com a punt de trobada, on la diversitat ha trobat sempre el camp per expressar-se, des del respecte a l’altre i des de la voluntat d’entesa i amb la principal inquietud de fer de la catalana, una societat de qualitat en tots els sentits.

Descarrega els compromisos en pdf aquí